Alla inlägg den 3 juli 2010

Av Malin - 3 juli 2010 21:10

Nu är det juli månad. Den sjätte månad på hela året. De flesta brukar beskriva juli som en väldigt varm månad. Och jag håller med. Det blir verkligen varmt på dagarna i juli. Men det kan även vara lika varmt i både maj,juni och augusti. Sen börjar det bli kallt igen. Löven faller ner från träden,det blir mycket grått väder. Sånt som man helst vill slippa. Sen kommer snön.  Burr!

 

I måndags bakade mamma och jag släta bullar. Jag höll på i en timme med att pensla bullar,sätta in och ta ut plåtar ur ugnen och ta bort de nygräddade bullarna från plåtarna och lägga dem på en sval diskbänk. När de hade svalnat så åt vi några stycken. Innan vi hann lägga alla bullarna i påsar och frysa in dem,så dök det en bulltjuv upp. Jag kommer ut till köket,ser Core stå och titta oskyldigt på mig. Upptäcker att hälften av bullarna var borta. Och den hälften låg just då i Cores mage. Hundkräk!

 

I torsdags bakade mamma och jag bullar igen,för dem andra räckte inte till så spec länge. Stod återigen en timme och gräddade bullarna. Men nu är inte hälften av bullarna uppätna av en hund. Han låg och småfes lite då och då efter att han hade ätit dem. Hans mage gillade nog inte bullarna lika mycket som han själv gjorde...

 

Efter bullbakningen i torsdags,åkte mamma,pappa och jag till Västerås för att gå på RIX FM: s festival. Jag har alltid velat åka dit de senaste åren men har aldrig lyckats gå på någon av festivalerna av en och annan anledning. Syrran drog iväg på Peace & Love-festivalen i Borlänge i måndags och kom hem ikväll,så jag hade rätt att också få ha roligt på en festival. Trots att man kanske ville gå med kompisar...

 

För tre veckor sen övningskörde jag för första gången. "Övningskörningslektionen" var då mamma och jag var ute i hundklubben med Core. Då fick jag testa att köra fram,backa och göra en U-sväng på parkeringen. Och det blev bara ett motorstopp. Och då var det när jag bromsade för fort vid början av U-svängen.

 

Övningskörde även hos mormor och morfar i tisdags. Två gånger körde jag för att kunna flytta bilen. Jag höll på att städa bilen både på utsidan och insidan. Först fick jag flytta bilen närmare vattenslangen. Sen fick jag flytta bilen till närmaste eluttag som var vid mormor och morfars garage. Sen fick jag motorstopp när jag bromsade för fort igen och fick starta om bilen. Sen blev det motorstopp om och om igen,trots att jag inte ens bromsade,trodde jag... Jag insåg senare att jag fortfarande hade broms-pedalen nedtryckt när jag släppte upp kopplingen och då blir det motorstopp såklart...

 

I onsdags var jag i Stockholm med mamma,pappa,brorsan och hans kompis för att gå på Polismuseet och Riksidrottsmuseet. Det var trevligt,solen sken och det var varmt!

 

Axeln flagnar inte längre efter solbrännan jag fick på Postkodkampen. Men det är mycket sol jag måste få på resten av kroppen. 

 

Nu vill mamsen ha datorn.

 

Kramiz från Mallan brallan! 

Ovido - Quiz & Flashcards